Jimmy Sand/ mars 12, 2020

Av de femton år som den här bloggen har funnits blev 2019 helt klart det sömnigaste hittills. Ett enda inlägg blev det. Jag hade tänkt följa upp det med fler, men det rann ut i sanden. Kanske är bloggen på väg att somna in för gott. Hursomhelst kommer här en kort uppdatering med lite reflektioner.

(Egentligen har just den här bloggen funnits sedan 2010, men om jag räknar med dess föregångare – jag började blogga på Blogspot 2005, och inläggen därifrån finns i den här bloggens arkiv – så är femton år en hyfsat korrekt siffra.)

Det enda blogginlägget under 2019 var ett där jag samlat mina reflektioner kring Januariavtalet mellan regeringspartierna Socialdemokraterna och Miljöpartiet samt Centerpartiet och Liberalerna. I det inlägget var det fokus på strategi utifrån det parlamentariska läget, och min tanke när jag skrev det var att följa upp med mer sakpolitiska reflektioner kring några utvalda områden: arbetsrätten, arbetsförmedlingen (skriver med inledande gemen då jag inte enbart syftar på den statliga myndigheten), marknadshyrorna och skattepolitiken. Så blev det nu inte, och jag skrev heller inte några andra blogginlägg under året. Främsta förklaringen var nog att jag prioriterade att ägna ledig tid åt att skriva skönlitterärt.

För övrigt har jag lämnat mitt uppdrag som ledamot i Göteborgs förskolenämnd (ett uppdrag jag berättade lite om i samband med sammanfattningen av 2018 års bloggande). Jag insåg att då jag fått nya arbetsuppgifter har det blivit svårt att ge uppdraget det engagemang och den tid som behövs för en god insats. Det innebär att jag inte längre har några politiska uppdrag. Jag är tacksam för förtroendet och vill rekommendera alla som har möjligheten att engagera sig som fritidspolitiker med kommunala uppdrag. Det finns nog inget bättre sätt att lära sig hur styret av vårt samhälle fungerar.

Slutligen vill jag passa på att nämna att det under 2019 kom en tredje volym i S-akademikers skriftserie (utgiven av Tjänstemännens socialdemokratiska förening): Att återupprätta arbetslinjen, med en samling texter av Anders Nilsson och Örjan Nyström. Även om ett par av texterna går att hitta även på annat håll, så är det en bra sammanställning som är väl värd att läsas som helhet. Köp den! (föreningens webbshop, Adlibris, Akademibokhandeln, Bokus)

Print Friendly, PDF & Email

Kommentera!

Share this Post