Jimmy Sand/ september 27, 2017

Som jag flaggade för i somras ges nu Den tredje vänstern ut i ny, omarbetad utgåva av Bokförlaget Korpen. Författare är Johan Lönnroth, Ann-Marie Ljungberg och jag. Vi presenterar boken i Göteborg under ETC-tidningarnas alternativa bokmässa.

Omslag till boken Den tredje vänstern: För en global frihetlig socialism, av Johan Lönnroth, Jimmy Sand och Ann-Marie Ljungberg, utgiven av Bokförlaget Korpen.Så här står det i förlagets baksidestext om boken:

Den tredje vänstern kombinerar det bästa hos den första och andra vänstern, liberalismen och arbetarrörelsen. Den är ännu i sin inledningsfas. Och eftersom historiens list nästan alltid brukar överträffa människans, kan vi inte ännu veta så mycket om den. Den är dröm och förhoppning mer än en realitet. Men tendenserna finns där i nutidens rörelser: Människor som verkar för demokrati och självförvaltning i sina företag och bostadsområden. Människor som vill leva i harmoni med naturen och som spränger gamla könsroller. Människor som ser sig som  världsmedborgare och bygger den globala demokratin.

Boken hittar du hos Bokförlaget Korpen eller där du brukar inhandla din läsning (t.ex. Akademibokhandeln eller Bokus).

Uppdaterat 1 oktober: Boksläpp

I lördags, den 30 september, medverkade vi på ETC-tidningarnas alternativa bokmässa i ett tält på Heden i Göteborg. Vi presenterade boken genom ett panelsamtal på caféscenen under ledning av vår förläggare David Karlsson. De 30 exemplar av boken som fanns på plats tog slut innan vi kom dit.

Förra tisdagen, den 19 september, besökte Johan och jag min partiförening Tjänstemännens S-förening (Ann-Marie var i Berlin och kunde tyvärr inte vara med) för att diskutera boken innan den kommit från tryck. Det var kul och det blev riktigt bra diskussioner!

Print Friendly, PDF & Email

Kommentera!

Share this Post