Jimmy Sand/ maj 13, 2007

Just nu känner jag att jag inte riktigt har fritid att hinna med bloggandet. Därför gör jag ett uppehåll. Jag vet inte om det kommer att vara ett par veckor, eller lite längre tid. Men jag kommer nog tillbaka. Om ni vill det.

konstnarlig.jpg

Anledningen till min bloggpaus är inte att jag tröttnat. Tvärtom. Men den fritid som blir över efter jobb och studier räcker inte riktigt till för att jag ska kunna ta bloggandet på allvar. Och jag känner också att bloggen just nu tar lite mycket fritid i anspråk. Det är trots allt vår. Både mitt jobb och mina studier kräver en del tankeverksamhet av mig. Därför vill jag koppla av tänkandet lite på den fritid jag har. Kanske läsa mer skönlitteratur, se på film, vara ute i solen och så.

Förmodligen blir inte det här uppehållet särskilt långvarigt. Jag kan behöva ett par veckor eller så bara. Bloggandet ger mig fortfarande så mycket, kanske mer det senaste halvåret än tidigare, att jag inte vill lägga av helt. Jag har dessutom ett antal påbörjade blogginlägg som jag tänkt börja lägga ut när jag kommer tillbaka. Här är några av dem:

  1. EU – ett nyliberalt projekt? – Reflektioner kring Europasamarbetet, bland annat huruvida det ligger något i påståendet att EU är nyliberalt.
  2. Anarkismens arv och den frihetliga vänstern – Genomgång av den anarkistiska traditionen och vad den kan ha att ge oss i dag.
  3. What’s in a name? – Idéhistoriskt och sociologiskt om y-namn (t ex Jimmy) och hur man sett på egennamn i olika kulturer.
  4. Till den egalitära solidaritetens försvar – Fortsättning på min exposé i politisk filosofi, den här gången om begreppet solidaritet.
  5. Kritik av det vetenskapliga förnuftet – Tankar om Georg Henrik von Wright, John Dewey, Karl Popper och grön ideologi.
  6. Lersoldater och kinesiska muslimer – En reseskildring från Kina.
  7. Försök till en estetisk metafysik, del II – Fortsättning på mitt utforskande av Friedrich Nietzsches Tragedins födelse.
  8. Mångfald, sekularisering och identitetspolitik – Reflektioner utifrån Amartya Sens Identitet och våld och en artikel av Meera Nanda.
  9. Alternativrörelsen fast i andlighetsträsket? – Utforskande av paralleller mellan New Age-rörelsen och post-68-vänstern.
  10. Bistånd – välgörenhet eller omfördelning? – Tankar efter ett Mp-seminarium med Joseph Hanlon.

Ja, det var visst rätt många, och det här är bara några av dem. Är det något ni tycker verkar intressant? Vad har ni för tankar kring dessa ämnen? Vad bör jag prioritera när jag börjar blogga igen?

***

Tycker du det här var intressant? Besök då andra bloggar om: blogg, bloggvärlden, EU, Europa, nyliberalism, anarkism, frihetlig vänster, vänstern, solidaritet, egalitarism, jämlikhet, vetenskap, Georg Henrik von Wright, John Dewey, Karl Popper, grön ideologi, Kina, muslimer, islam, Friedrich Nietzsche, Amartya Sen, Meera Nanda, mångkultur, mångfald, sekularisering, identitet, identitetspolitik, New Age, nyandlighet, bistånd, välgörenhet, omfördelning, Joseph Hanlon, Miljöpartiet

Print Friendly, PDF & Email

Kommentera!

Share this Post