Skip to content

Tid för förkovran

Av den 31 maj, 2012

Just nu befinner jag mig i en period av eftertanke. Jag vill skriva lite längre, resonerande texter, efter att på sistone alltför mycket debatterat dagspolitik bland annat på Twitter. Men för tillfället ägnar jag mig mest åt läsning.

Den uppmärksamme har säkert noterat att de senaste inläggen här på bloggen skrivits som krönikor för min partiförenings webbplats, S-akademiker.se. Socialdemokraterna ska ta fram ett nytt partiprogram på kongressen i Göteborg nästa år. Dessutom behöver den politiska inriktningen inom en mer kortsiktig tidshorisont - läs: den närmaste mandatperioden eller två - utvecklas inför riksdagsvalet 2014. Jag gjorde bedömningen att det bästa sättet på vilket jag kunde bidra till det var genom dessa texter för partiföreningen. Tyvärr har jag upptäckt att det sättet att skriva på inte riktigt låter just mitt sätt att reflektera på komma till sin rätt. Jag gillar att pröva idéer och infall utan att det riktigt behöver komma till någon entydig poäng. Jag säger inte att jag ska lägga ner krönikeskrivandet, men att jag vill prioritera de längre och mer tidskrävande resonemangen. Förhoppningen är att få tid till det snart.

Sten O Karlssons bok om socialdemokratisk idéutveckling läser jag nu.

I likhet med Alexandra Einerstam har jag en del som jag vill läsa. Carl Hamiltons S-koden lockar. Kanske inte Kjell-Olof Feldts nya bok, däremot står Alla dessa dagar i bokhyllan och väntar på att bli läst. Just nu läser jag Sten O Karlssons 700-sidiga lunta Det intelligenta samhället, och på kö står Jenny Anderssons När framtiden redan hänt. Sedan tänkte jag läsa Olle Sahlströms trilogi om arbetarrörelsen och Yvonne Hirdmans Att lägga livet till rätta. För att bara nämna några böcker som handlar om socialdemokratin.

Parallellt med läsandet skriver jag lite grann själv. Jag har tidigare nämnt att jag kanske skulle skriva en egen bok om socialdemokratin, som jag förstår den. Nu vet jag inte om det ska bli någon bok av det jag skriver. Poängen är att pröva mina tankar genom att sätta dem på pränt. Kanske ska alstret aldrig lämna min kammare, men troligen kommer en del av det att läcka ut här på bloggen för att kunna prövas av andra. Vi får se. Det ger mig en hel del att kunna skriva utan större hänsyn till dagspolitiken. Jag behöver inte heller tänka på hur det kan uppfattas av andra.

Print Friendly, PDF & Email

Kommentera!

Lämna ett svar

jimmysand.com