Skip to content

Storify: Socialdemokratins framtidsvisioner

Av den 12 maj, 2014

På Twitter skrev jag en liten tirad ("rant") om socialdemokratins behov av att lyfta fram sin berättelse om människan och om samhället - och om hur detta inte är samma sak som att bli mer likt Vänsterpartiet.

En gång var bloggosfären ett forum för åsiktsutbyte, med livliga diskussioner i kommentarsfälten. Mycket av den politiska debatten pågår i dag, på gott och ont, på sociala medier som Facebook och Twitter. Bloggosfärens gyllene år, typ 2007-2008, ligger bakom oss och de 140 tecknens tyranni råder. Jag vill testa att använda Twitter på ett annat sätt än att delta i den storm i ett vattenglas som det ofta blir.

Bloggen använder jag för att pröva tankar, att utforska resonemang och utveckla mina ståndpunkter. Det blir inte så mycket diskussioner efteråt som det en gång blev. Kanske duger Twitter till någonting liknande: När jag slås av en tanke testar jag den i några tweets. Håller den för det kan den utvecklas vidare här på bloggen.

Storify är bra för att samla tankarna, så att de i efterhand kan anknytas till för vidareutveckling. Här är lite strötankar från i söndags som jag skulle vilja utforska vidare.

https://storify.com/jimmysand/socialdemokratin-framtiden-och-vansterpartiet/

Print Friendly, PDF & Email

Kommentera!

Kommentera

jimmysand.com