Skip to content

S-akademiker startar skriftserie för idéutveckling

Av den 15 november, 2017

Tjänstemännens socialdemokratiska förening, min grundorganisation inom partiet, inleder nu utgivningen av S-akademikers skriftserie med Socialdemokratin i ett nytt århundrade, en antologi där sex olika skribenter tar sig an högaktuella frågor.

Tjänstemännens socialdemokratiska förening har inlett utgivningen av S-akademikers skriftserie för att publicera klassisk och nyskriven socialdemokratisk idélitteratur. Först ut är antologin Socialdemokratin i ett nytt århundrade: Sex bidrag till en ideologisk framtidsdebatt.

Så här står det på bokens baksida:

Omslagsbild
Antologin Socialdemokratin i ett nytt århundrade (red. Payam Moula & Jimmy Sand) får inleda S-akademikers skriftserie.

Vägen framåt för socialdemokratin består inte i vare sig att bli mer populistisk eller att anpassa politiken till opinionsundersökningar bland medelklassen. Antologin Socialdemokratin i ett nytt århundrade samlar några texter från personer som tänkt till om vår tids stora utmaningar. Utifrån frågan om politikens uppgift föreslår Payam Moula några kriterier för det goda samhället. Kajsa Borgnäs tar sig an hållbarhetsfrågorna, med grund i arbetarrörelsens ambivalenta förhållande till kapitalismen. Sven Ove Hansson resonerar kring jämlikhetsbegreppet ur olika synvinklar. Med spjärn mot arbetskritiken diskuterar Ulrika Lorentzi nya klassförhållanden på arbetsmarknaden. Björn Östbring utvecklar diskussionen om socialdemokratin, välfärdsstaten och flyktingmottagandet. Och i ett samtal mellan Anne-Marie Lindgren och Payam Moula avhandlas dagens politiska landskap och den så kallade GAL/TAN-skalan. Med undantag av Björn Östbring är samtliga medverkande i antologin socialdemokrater.

Tjänstemännens socialdemokratiska förening har inlett utgivningen av S-akademikers skriftserie för att publicera klassisk och nyskriven socialdemokratisk idélitteratur. Föreningen samlar tjänstemän och akademiker som vill bidra till socialdemokratins policyutveckling. Vi anordnar möten, studiecirklar, föreläsningar med mera och vill nu också ge ut denna skriftserie. Geografiskt har vi vår bas i Göteborg.

Boken kommer att finnas tillgänglig i de vanliga kanalerna (först ut var Bokus), men går också att beställa i en webbshop på S-akademiker.se. Om pilotsatsningen fungerar väl och utgivningen kan fortsätta är idén att som andra volym återutge en klassiker som präglat generationer av socialdemokrater. Hör av dig (exempelvis på Facebook eller Twitter) om du är nyfiken!

Print Friendly, PDF & Email

Kommentera!

1 reaktion på ”S-akademiker startar skriftserie för idéutveckling

  1. Pingback: Bloggåret 2017 präglades av bokutgivning - jimmysand.com

Kommentarer inaktiverade.

jimmysand.com