Skip to content

Bloggosfärens bästa gröna blogg!

Av den 29 maj, 2007

Är strötankar och sentenser. Den här bloggen, min blogg. Enligt Joakim Hörsing, som bland annat är politisk sekreterare för De Gröna i Linköping. Jag hade inte tänkt blogga i dag, men jag blev så glad att jag bara måste.

Joakim skriver,

Jag har tagit på mig en gigantisk uppgift, övermäktig skulle man kunna säga, nämligen att på ett systematiskt vis gå igenom bloggosfärens alla gröna bloggar och försöka göra en slags utvärdering. /.../
Utgångspunkten har varit den förteckning av gröna bloggar som finns på mp.se. Detta är förstås inte alla gröna bloggar, inte ens alla miljöpartistiska skribenter.

Joakim har gått igenom bloggarna och kategoriserat dem i två huvudgrupper (icke-politiska och politiska) och till dem sex undergrupper (icke-politiska: vardagsexistentialism och rapporter ur vardagen; politiska: rapporterande, kommentatoriska, reflekterande och analyserande). Min egen blogg blev placerad under analyserande politiska bloggar. Av bloggar jag själv brukar läsa lite oftare hamnade Anders Wallner, Heiti Ernits och Jakop Dalunde bland kommentatoriska politiska bloggar.

Kategoriseringen gäller den övervägande trenden och Joakim säger själv att han värderar de politiska och och analytiska eller reflekterande bloggarna högst. Värderingen av bloggarna gäller ambitionsnivå, inte framförda åsikter.

En sakpolitisk hög ambitionsnivå kan betyda att man analyserar konsekvenser, refererar statliga utredningar, sätter frågor i ett historiskt sammanhang etc. Ideologiskt hög ambitionsnivå innehåller t. Ex begreppsanalyser och ifrågasättande av tankefigurer.

Tio i topp - de allra bästa gröna bloggarna (enligt Joakim Hörsing):

 1. Strötankar och Sentenser
 2. Lagen säger
 3. Falköpingsskvaller
 4. Helene bloggar
 5. Personlig ombud för psykiskt funktionshindrade
 6. Världen är inte ett schackbräde
 7. Åke Askensten
 8. Rasmus blogg
 9. Max Andersson
 10. Johan Hellström(mp)

***

Högst relevant skriver också Tomas Melin om (unga) gröna politiska bloggar.

***

Tycker du det här var intressant? Besök då andra bloggar om: blogg, värdering, grön ideologi, Miljöpartiet, De Gröna, gröna bloggar, bloggar, bloggosfären, topplistor, politiska bloggar, Joakim Hörsing, Tomas Melin

Print Friendly, PDF & Email

Kommentera!

6 reaktioner på ”Bloggosfärens bästa gröna blogg!

 1. Emil (5 comments)

  Instämmer helt. (Det enda negativa med SoS är möjligen att du sätter ribban väl högt för oss andra ;))

  ---
  Nej då. /Jimmy

  Svara
 2. Ingemar (8 comments)

  Jag har ju sagt att om man länkar mej så är man en überblogg. Håll ribban uppe!

  ---
  Visst är det så. 😉
  Det här gör det lite svårare för mig att dra ner på bloggandet, som jag tänkt. /Jimmy

  Svara
 3. Vänstra Stranden (27 comments)

  Hoppsan. Bloggvärlden är färgindelad. Jag tycker jag är lila. Och grön. Med vita inslag. Vad blir det: Rosa? Eller randigt…
  Grattis till en välförtjänt topplacering! /VS

  ---
  Tack så mycket! Får se hur länge det står sig, med tanke på att Joakim kommer att fortsätta sin utvärdering. Det var väldigt roligt i alla fall.
  Jag skulle säga att jag (nu för tiden) är grön, med en fot i den frihetliga vänstern och en i vänsterliberalismen. Sedan finns influenser från en massa olika håll. /Jimmy

  Svara

Kommentera

jimmysand.com