Skip to content

Argument om övervakning

Av den 23 januari, 2008

Som jag tidigare berättat har jag fått vara gästredaktör på Stockholms Fria Tidning, under temat övervakning. Serien är nu avslutad och jag vill passa på att här lobba för de texter som ingår.

Den avdelning på Stockholms Fria som jag hoppat in som redaktör för kallas Argument. Olika skribenter får där, med lite längre texter, argumentera kring ett gemensamt tema. Här är artiklarna om övervakning:

Onekligen ganska tungt på sociologer... Hursomhelst har några av dem egna bloggar: Frida J Metso, Rick Falkvinge och 99, our 68. Så även Anders (Ofokuserat), som tagit den här bilden:

En installation av en anonym gatukonstnär utanför Victoriateatern i Malmö. Foto: Anders Jälevik

Passande nog har också Göteborgs-Posten haft en debattserie i ämnet ("Det övervakade samhället"). Det blev där fem artiklar.

Och om det inte vore nog med det så fick jag tack vare Marcus på bloggen Frihet och Sanning reda på att tidskriften Forskning & Framsteg öppnat upp sitt webbarkiv sedan 1990. Där fanns ett temanummer just om övervakning.

***

Tycker du det här var intressant? Besök då andra bloggar om: Stockholms Fria Tidning, övervakning, Johan Pehrson, Folkpartiet, Frida Johansson Metso, LUF, Liberala ungdomsförbundet, integritet, Johan Söderberg, sociologi, privatliv, Rickard Falkvinge, Rick Falkvinge, Piratpartiet, Christel Backman, kriminalitet, register, brottsregister, Karl Palmås, Ingrid Segerstedt-Wiberg, George Orwell, storebrorsamhället, Göteborgs-Posten, Pär Ström, Lena Klasén, FOI, Totalförsvarets forskningsinstitut, åsiktsfrihet, Oscar Swartz, Klas Friberg, polisen, Erica Falkenström, hotbild, Forskning och Framsteg

Print Friendly, PDF & Email

Kommentera!

5 reaktioner på ”Argument om övervakning

 1. Kalle P (46 comments)

  Självklart var din serie så OTROLIGT mycket bättre än GPs. 🙂 Vi är ju inte direkt några fans av vår enda morgontidning här i stan..

  Hur som helst - bra jobbat!

  ---
  Tack. (Jag är nog benägen att hålla med i jämförelsen med GP. Det blev väldigt bra!) Men jag försökte få med Lena Klasén också. FOI:s kommunikationsdirektör var hjälpsam men henne gick det aldrig att få tag på. /Jimmy

  Svara

Kommentera

jimmysand.com