Skip to content

Tema övervakning i Fria Tidningar

Av den 9 december, 2007

Stockholms Fria Tidning har en avdelning för fördjupad diskussion kallad Argument, där olika teman behandlas av olika skribenter. Jag har fått äran att vara gästredaktör för temat övervakning.

Den här helgen gick första delen, där Lennart Fernström och Bodil Andersson på Fria Tidningar skrivit en presentation av mig. (Jag vet att fotot inte är idealiskt, ska försöka fixa en ny till kommande bildbylines.) Min inledning har rubriken "För samhällets och alla medborgares bästa?" och därefter följer ett inlägg av Johan Pehrson som är gruppledare för Folkpartiet i riksdagen och har lett arbetet med att profilera partiet i rättsfrågor. Nästa vecka diskuteras frågan av Frida Johansson Metso, ordförande för Liberala ungdomsförbundet (LUF). Jag hoppas ni är intresserade av att följa artikelserien.

Helt apropå: I onsdags hade Karl Palmås och Christopher Kullenberg ett seminarium på temat "Övervakning i kontrollsamhället". Jag var förstås där.

Tillägg, den 17 december: Artikeln av Frida Johansson Metso finns nu att läsa på SFT:s webbplats.

***

Tycker du det här var intressant? Besök då andra bloggar om: övervakning, Fria Tidningar, Stockholms Fria Tidning, Johan Pehrson, Folkpartiet, Frida Johansson Metso, Liberala ungdomsförbundet, LUF, integritet, avlyssning

Print Friendly, PDF & Email

Kommentera!

Kommentera

jimmysand.com