Skip to content

Abortmotståndare till makten i Nicaragua

Av den 13 november, 2006

Den s.k. vänstervågen i Latinamerika (tänker på Chávez och Morales, liksom mer moderata personer som Lula da Silva, Kirchner och Bachelet) är onekligen fascinerande. Och det är intressant att sandinisterna, med Daniel Ortega i spetsen, kunnat komma tillbaka vid makten i Nicaragua. Och vänstern i Sverige, åtminstone av det slag som kan symboliseras av tidningen Flamman (med vänsternationalisten Aron Etzler som chefredaktör), jublar.

(Tillägg: Att av den länkade artikeln sluta sig till att Flamman jublar är kanske lite överdrivet, och Ortegas motkandidater var kanske inte så mycket att hurra över heller, men min poäng är att man inte alls nämner abortfrågan. Skamligt!)

Men Kalle Larsson, riksdagsledamot för Vänsterpartiet, är en snubbe som förtjänar all respekt (sedan tidigare för sitt engagemang i asylpolitik). Han uppmärksammar på sin blogg det faktum att Ortega för att komma till makten lierade sig med katolska kyrkan och varit med om att driva igenom en fullständigt vidrig abortlagstiftning.

Om graviditeten orsakats av våldtäkt, incest eller är livshotande för kvinnan spelar ingen roll. I Nicaragua kriminaliseras nu alla typer av abort med hot om långa fängelsestraff.

Tacka vet jag Mexico City. (Tack också Magnus Linton för en utmärkt blogg.)

Print Friendly, PDF & Email

Kommentera!

3 reaktioner på ”Abortmotståndare till makten i Nicaragua

Kommentera

jimmysand.com