Skip to content

Apatiska flyktingbarn, del II

Av den 14 december, 2006

Bara några korta rader denna gång. Vill först uppmärksamma att utredaren Marie Hessle (som jag skrivit om tidigare) fått förnyat förtroende av den borgerliga regeringen. I den här frågan är det verkligen ingen skillnad på det gamla och det nya arbetarpartiet...

Jag vill också uppmärksamma Magnus Kihlboms essä "Hjärtan kan brista" (DN den 29 november), apropå att apati bland flyktningar skulle vara ett historiskt nytt och för Sverige unikt fenomen.

Gellert Tamas, som gjorde dokumentären jag skrivit om förut, skriver på DN Kultur om "Det fula spelet om de apatiska barnen". Det handlar om Marie Hessle och hennes hemliga mejlväxling med den tjänsteman på Migrationsverket som förra året blev känd för att ha bjudit på champagne (ja, inte äkta förstås...) efter en avvisning.

Tamas har skrivit en andra del i DN, "Regeringen svek de apatiska flyktingbarnen", nu om de personliga banden mellan Hessle och Barbro Holmberg. Masoud uppmärksammar. Och Isobel Hadley-Kamptz bloggar om en annan DN-artikel.

Print Friendly, PDF & Email

Kommentera!

4 reaktioner på ”Apatiska flyktingbarn, del II

 1. charlotte (146 comments)

  Nej, verkligen ingen väsentlig skillnad. De tre små borgarpartiernas agerande för flyktingamnesti tidigare ter sig bara som spel för gallerierna.

  Svara
 2. Puckohue (1 comments)

  Det hade såklart varit en bra markering om hon fått kicken, men å andra sidan skrevs artikeln i Mana i mitten på november och hon har bara jobbet kvar till sista december (eller då ska utredningen vara klar iaf).

  Jag är nyfiken på om dom tänker ge henne nytt jobb.

  Svara
 3. jimpan (121 comments)

  Håller med. Hittade ingen färskare artikel än den i Mana (och ingen annan artikel öht som uppmärksammade det). Rimligen bör inte Hessle få något nytt uppdrag av regeringen, särskilt inte efter vad Gellert Tamas nu grävt fram.

  Svara

Kommentera

jimmysand.com